Op deze pagina vind je fotoalbums van eerder georganiseerde evenementen van de Nederlandse Marieholm Vereniging.

DSCF9175.jpg

Muiden groot succes door lokatie,weer en aantal deelnemers

Afgelopen weekend is van vrijdag 5 t/m zondag 7 juli het jaarlijks
NMV Zomerevenement gehouden.

klaaswiersma20127158k
Foto:Klaas Wiersma

Er waren uiteindelijk 28 inschrijvers, helaas zagen een aantal inschrijvers toch geen kans Muiden aan te doen.
21 Boten zijn in ieder geval wél geweest en evenzoveel ook aan één of meerdere starts op het water deelgenomen.
Op vrijdag zijn we na een kort palaver (koffie schoot er helaas bij in deze ochtend) de totaal vernieuwde uitrusting op de voorzittersboot (Yansã, van Michel Zandbergen) gaan bekijken en hem aan kritische vragen onderworpen.
Daarna zijn we het water opgegaan voor 3 wedstrijden, waarbij Michel direkt liet zien waarom hij zijn boot had aangepast. Hij leidde na de eerste dag met 2 x een 1  en één keer een 2 (totaal 4 punten).

klaaswiersma20127584k

muiden nmv diner

S'avonds genoten van een heerlijk diner op het terras van KNZ&RV tegenover het Muiderslot.

Op de zaterdag eerst een clinic maststrijken, door Marc en Marleen van de Skidbladnir.
Zij hebben een even ingenieus als simpel concept op hun boot om relatief makkelijk, zonder gevaar van wegdraaiende masten, hun mast te strijken.
Daarna weer het water op voor 3 wedstrijden, behoorlijk wat wind en de concurrentie van Michel had niet stilgezeten.

klaaswiersma20127662k
Foto:Klaas Wiersma

Hij voelde de hete adem in zijn nek. Door een paar procedurefouten tijdens start 4 en 6  hebben zowel Sister Ray (Hans verdel) in race 4 als Yansã (Michel Zandbergen) in race 6 zich voor die wedstrijden uit de uitslag teruggetrokken. (=RAF)
Dat resulteerde uiteindelijk na 6 wedstrijden dat we 3 boten gelijk aan kop hadden met ieder 9 punten.
De laatste dag moest uitkomst brengen.

klaaswiersma20127827k
Foto: Klaas Wiersma

Na een ontbijt op zondagochtend,weer op het terras van de Koninklijke, begonnen we na een heldere uitleg van Sietske aan een lange afstandsrace over bestaande boeien in de vaargeulen.
Uiteindelijk wist Sister Ray (van Hans Verdel) als eerste te finishen, hetgeen zijn team dan ook de felbegeerde wisslprijs opleverde.
Zonder twijfel een verschrikkelijk mooi weekend geweest.
Uitslagen te zien op: Uitslagen Muiden 2013
Daguitslagen incl. omrekenformule: Uitslagen incl. formule Muiden 2013

De fotorapportage van Klaas Wiersma vind je onder de tab foto's. Zie ook de impressie op Youtube

klaaswiersma20127856k