DSCF9175.jpg

Verslagen evenementen

2005-08 Edam evenement

Marieholmkampioenschappen Edam 2005

Het is alweer woensdag 10 augustus 2005 en mijn vakantie zit er op met uitzondering van het Nederlands Kampioenschap. Ik ben vanaf dinsdag 2 augustus onderweg en ik heb veel wind, regen en onweer meegemaakt. Ook voor het kampioenschap ziet het er niet veel beter uit. Een voordeel is dat ik van harde wind houd en volgens mij mijn IF- je ook. Mijn bemanning, Cor, is ook al gearriveerd. Dat is maar goed ook want we moeten nog wat klussen. De lieren protesteren en..,  her en der een lijntje even nakijken kan geen kwaad.

Vanaf woensdag avond komen de deelnemers een voor een de haven in: in totaal 12 IF’s en 11 26-tigers. Er doet ook één Marieholm 32 mee. Verder hebben we het geweldige schip van Marjo en Richard als startschip.

Donderdag nog even het water op toch nog een paar keer gijpen en spi hijsen en strijken. De spanning stijgt.

Vrijdag is het dan zo ver. Om 13.15 uur gaan we van start. We moeten twee banen varen. Het is een drukte van jewelste op de startlijn. De Jadan en de Mission If Possible beginnen gelijk goed. De laatste moet natuurlijk haar titel zien te verdedigen.
De wind is N-NW 5 à 6 met een mooie onweerslucht. De tweede wedstrijd is dan ook niet doorgegaan om brokken te voorkomen. Altijd lastig voor de wedstrijdcommissie en je zult altijd zien dat het onweer vervolgens overwaait.

Zaterdag is het iets rustiger. Met een lekker westenwind met kracht 5 is het geweldig varen. We zijn met zijn tweeën en merken dan ook dat het met spinakeren een derde persoon eigenlijk onontbeerlijk is. Toch een keer de spi erop gehad. Het was een geweldige zeildag. Er zijn drie wedstrijden gevaren. Het leuke van deze korte wedstrijden is dat het veld dicht bij elkaar ligt. Het is ook hard werken…
’s Avonds heerlijk gegeten geweldige catering. Mijn complimenten.

De zondag was wat mij betreft de topper van het kampioenschap. Al die scheepjes op een oor met een westenwind kracht 6 à 7. Geweldig. De een wel gereefd de ander niet. De een met de genua de ander met de gewone fok. En hard ging het! Heerlijk.

De Jadan is uiteindelijk kampioen geworden met de Mission if Possible als zeer goede tweede. Nummer 3 was Asjemenou. Ikzelf ben 12 geworden met mijn geweldige IF zonder naam. Het was mijn eerste Marieholmkampioenschap en het is me prima bevallen. Ik hoop volgend jaar weer van de partij te kunnen zijn.

Mijn dank gaat uit naar de gehele organisatie van dit evenement en de wedstrijdcommissie in het bijzonder.

Tot zeils,

Johanna Peeters