Verslagen evenementen

2000-06 Loosdrecht

Verslag Marieholm weekend 17/18 juni 2000 Loosdrecht

Op 17 juni 2000 werd in Breukeleveen aan de Loosdrechtse Plassen geschiedenis geschreven: Daar werd het eerste Marieholm weekend, met wedstrijden, in Nederland gehouden. Het initiatief hiervoor werd in december 1999 genomen door Frank Jurgens met de welwillende medewerking van Doornbos Jachtmakelaardij te Breukeleveen, waar velen van ons hun geliefde IF of M26 op de kop hebben getikt.

Het zomerse weer en het enthousiasme van alle aanwezigen heeft gezorgd voor twee succesvolle en erg gezellige dagen! Niet in de laatste plaats te danken aan de firma Doornbos, die zorgde voor een hapje en een drankje op het voor de gelegenheid opgestelde terras!
De eerste uren werden besteed aan kennismaking, het bewonderen van elkaars boten en geanimeerde gesprekken over zeilen in het algemeen maar vooral over de IF’s en M26’s.
De wedstrijd op zaterdag 17 juni werd gevaren met 6 boten: 5 van eigenaren die op eigen kiel waren gekomen en één die voor de bezoekers zonder boot ter beschikking was gesteld door Doornbos. De overblijvers werden verdeeld over de boten waar een handje extra nodig was. Hoewel de wedstrijd werd gedomineerd door een gebrek aan wind, was het toch spannend.
De uitslag van de allereerste IF-race op Nederlands water:

1 – Frank van Krimpen en Nico Bijvoet
2 – Frank Jurgens en Erwin Beck (Aniene)
3 – Frank en Marion van der Zee (Pied a mer)
4 – Paul Brandt, Anton van den Berg en echtgenote (de “leenboot”)
5 – Erwin en Marjolein de Jong met Roelof Vredeveld (Parbleu)
6 – de man met de baard in de gele boot + Fred Wisman

Op dag twee werd er gevaren met 5 boten en met iets meer wind was het nog spannender dan zaterdag:

1 – Frank van Krimpen en Nico Bijvoet
2 – Frank Jurgens en Erwin Beck (Aniene)
3 – Erwin en Marjolein de Jong (Parbleu)
4 – de leenboot
5 – Frank en Marion van der Zee met opstapper (Pied a mer)

De uitslag op beide dagen gaf een duidelijke overall winnaar te zien, die zich wat ons betreft officieus Nederlands Kampioen IF mag noemen!